Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Άθλιες συνθήκες μεταφοράς μινκ στην ΕλλάδαΤο video καταγράφει τη μεταφορά μινκ από την Ολλανδία στην Ελλάδα μέσω της Γερμανίας,της Αυστρίας και της Ιταλίας....Τα μινκ καθ'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού αναγκάζονται να κάθονται πάνω στις ακαθαρσίες τους ενώ δεν τους παρέχεται καθόλου τροφή παρά το γεγονός ότι το ταξίδι είναι πολύωρο. Αυτό δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση και πολλά μινκ πεθαίνουν κατά τη διάρκεια τέτοιων ταξιδιών.

Η έκθεση της Animals’ Angels αναφέρει τις άθλιες συνθήκες μεταφοράς που διαπιστώθηκαν κατά τη μεταφορά 1.800 μινκ από την Ολλανδία στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2011.

Τόπος προορισμού: Bosmann Minkfarm AG, Kastoria (Greece) (ΜΠΟΣΜΑΝ ΜΙΝΚ ΦΑΡΜ)

Διαπιστώθηκαν τα εξής:

- Τα ζώα βρίσκονταν σε κλουβιά σε σειρές το ένα πάνω στο άλλο και τα οποία δεν είχαν στηριχθεί καλά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσουν κάτω λόγω απότομων ελιγμών του φορτηγού. Υπήρχαν κλουβιά στο πάτωμα αλλά είναι ασαφές αν είχαν πέσει κάτω ή αν είχαν σκόπιμα τοποθετηθεί εκεί. Σε κάθε περίπτωση υπήρχε υψηλός κίνδυνος πτώσης.
- Το δάπεδο των κλουβιών αποτελείται από σύρμα. Έτσι όπως μεταφέρονταν τα μινκ σε συρμάτινα κλουβιά, τα ούρα των ζώων που βρίσκονταν υψηλότερα έσταζαν κάτω στα χαμηλότερα κλουβιά (και στα δοχεία νερού)
- Δεν υπήρχε υλικό στα κλουβιά για να απορροφήσει τα περιττώματα των ζώων
- Διαπιστώθηκε έντονη δυσοσμία εξαιτίας των περιττωμάτων
- Δύο φορές διαπιστώθηκε ότι μινκ είχαν διαφύγει από κλουβιά, ενώ βρέθηκαν και ίχνη αίματος από μινκ στο πάτωμα.
- Δεν υπήρχε τροφή για τα ζώα στο όχημα ενώ τα ζώα δεν είχαν τραφεί για περισσότερο από δύο ημέρες. Ήταν προγραμματισμένο να μην σιτιστούν τα ζώα καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς των 3 ​​ημερών.
- Δεν υπήρχε κανένα κτηνιατρικό έγγραφο που να αναφέρει την κατάσταση της υγείας των ζώων.
- Διαπιστώθηκε ότι ο μεταφορέας δεν είχε άδεια μεταφοράς βιζόν

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνοδού των μινκ, τα ζώα ταΐστηκαν για τελευταία φορά πριν το ταξίδι στο εκτροφείο στην Ολλανδία την Δευτέρα, 21.11.11 και σύμφωνα με πληροφορίες τα ζώα ταΐστηκαν ξανά το απόγευμα στις 24.11.11.

Με τις καθυστερήσεις στο σταθμό ελέγχου και κάποια μηχανική βλάβη το φορτηγό έφτασε στον προορισμό του στις 26.11.11, έπειτα από ταξίδι 5 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου